likéry

7. října 2006 v 0:56 | pohlazení |  vánoční likéry
15 dkg moučkového cukru
2vanilkové cukry
5 žloutků
utřít do pěny, přidat 1 plechovku kondenzovaného slazeného mléka, půl litru převařené smetany a 3/4 litru rumu, pořádně promíchat a nechat do druhého dne, přecedit do lahví
stačí půllitránek rumu, může se "dolít" lepším, ale ne aromatickým destilátem... jinak rum je nezbytně nutný, bez něj to není ono... zhoustne vždycky
1l mléka
½ kg cukru
1 slazené kondenzované mléko
1 neslazené kondenzované mléko
6 žloutků
Vše smícháme v hrnci, za stálého míchání přivedeme k varu, chvíli povaříme a necháme vychladnout. Po vychlazení dle chuti dolijeme rum.
(2 skleničky)
1/4 mléka
2 čokoládové bonbony (nejlépe pralinky)
1 lžička kakaa, 1 lžíce medu
asi 4 lžíce rumu
ušlehaná smetana a nastrouhaná čokoláda na ozdobení.
Uvedené suroviny dáme do nádoby a za stálého míchání přivedeme k varu. Nalijeme do silnostěnných skleniček, ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme nastrouhanou čokoládou.
4dl mléka, 1 banán, 2 lžíce medumalá hrst spařených a oloupaných mandlí, drcený ledDo mixéru dáme mléko, banán, tekutý med, oloupané mandle a drcený led. Krátce rozmixujeme.
Nalijeme do sklenic a ihned podáváme.
Kostky ledu1 lžička moučkového cukrušťáva z 1 citrónu, sodovka podle potřebyDo sklenky se silnějším dnem vložíme 3 kostky ledu, přidáme moučkový cukr, šťávu z citrónu a dolijeme sodovkou. Poté důkladně promícháme, až se cukr rozpustí a podáváme.
1/4 l mléka
2 lžíce instantního kakaa
1/4 nanukového dortu
rum podle chuti
šlehačka a nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Mléko, kakao, nanukový dort a rum krátce rozmixujeme. Nalijeme do sklenic, ozdobíme kopečkem šlehačky, posypeme nastrouhanou čokoládou a ihned podáváme.
1 ananas, hrozen vína
20dkg pískového cukru
1l bílého vína
0,7l sektu
Ananas rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu. Hroznové víno nakrájíme na půlky. Vložíme do mísy, posypeme cukrem a zalijeme vínem. Za občasného míchání necháme v chladničce, až se cukr rozpustí. Před podáváním přilijeme sekt.
Omytý meloun rozkrojíme a kulatou vykrajovačkou vybereme dužinu. Dáme do mísy, zalijeme částí vína, osladíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici macerovat asi hodinu.
Pak promícháme, přilijeme sekt nebo sycenou vodu a podáváme přizdobené snítkou máty
a obložené ledovými kostkami.
Jahody opatrně a důkladně omyjeme ve studené vodě a necháme je okapat na utěrce. Stonky neodtrháme. Jahody ponoříme na chvíli do sektu, pak je obalíme v krystalovém cukru a urovnáme na talíř. Podáváme vychlazené.
(1 sklenice)
2dl vody, kousek skořice
2 hřebíčky , 1 lžička citrónové šťávy
0,5dl rumu, cukr podle chuti
Vodu svaříme s kouskem skořice, hřebíčkem a citrónovou šťávou. Přes sítko nalijeme do sklenice
a doplníme rumem. Osladíme a ihned podáváme.
Nalijte do sklenice asi 3cl broskvového džusu a zalijeme ho 10cl chlazeného DORATA.
Podávat můžeme s ovocným párátkem.
Asi 4cl vychlazené vodky vlijte do sklenice opatřené cukrovou krustou a zalijte sektem ROSSIJSKOE IGRISTOE. Nezapomeňte na ozdobnou spirálku z pomeranče nebo citrónu.
(1 sklenice)
3 lžičky pískového cukru
1 lžička citrónové šťávy
1-1,5dl vroucí vody
kolečko citrónu
0,5-1dl rumu
Do sklenice dáme cukr, citrónovou šťávu, dolijeme vroucí vodou a zamícháme. Na povrch nápoje položíme kolečko citrónu, na něj nalijeme opatrně rum, který zapálíme, a hořící punč podáváme.
3cl vodky
2cl curacao blue
1cl citrónové šťávy
sekt
Přísady protřepeme v šejkru s ledovou tříští, přes sítko nalijeme do vychlazené sklenice a doplníme sektem.
10cl chlazeného čaje Lipton Sun Tea lesní směs
2cl Martini Rosso
2cl džusu z černého rybízu
Do sklenice vložíme led, koktejl ozdobíme několika kousky jahod a můžeme podávat.
3cl hnědého rumu (Bacardi)
3cl kávového likéru
5cl smetany ke šlehání
Ve skleničce smícháme rum s likérem a opatrně přilijeme našlehanou smetanu.
Jako pochoutku po štědrovečerní večeři, hřeb programu o silvestrovské noci nebo zajímavé zpestření oslavy narozenin či výročí se může stát opilý meloun napuštěný alkoholem a zazděný v chladnu na tři měsíce. K přípravě této zvláštnosti se nejlépe hodí méně zralý meloun, protože se jednodušeji plní aromatickou tekutinou. Meloun prý dobře chutná napuštěný vodkou nebo rumem, ale obecně by alkohol měl mít minimálně 38%. Při výrobě opilého melounu se člověk musí obrnit trpělivostí, protože opít meloun není jednoduchá věc.
Potřeby k výrobě opilého melounu:
1. asi 5 kg meloun
2. asi 3-5 dcl vodky nebo rum
3. sterilní injekční stříkačka a jehla
4. bílá svíčka
5. sáček sádry
6. špachtle
7. miska
8. hadřík
9. zapalovač
Postup výroby opilého melounu:
1. Připravený meloun omyjeme od nečistot a natáhneme do stříkačky alkohol. Stříkačku zapíchneme do melounu a obsah pomalu a po částech vtlačíme dovnitř, tak bude mít alkohol čas vsáknout do dužiny melounu. Zralý meloun se plní hůře, ale jde to. Několika dírkami meloun naplníme a přitom do něj vměstnáme asi 3-5 dcl alkoholu.
2. Po vytažení stříkačky z ranky hadříkem setřeme vyteklý alkohol a otvor okamžitě zakapeme voskem ze zapálené svíčky, abychom zamezili přístupu vzduch, který by meloun zkazil. Tento úkon je nejobtížnější, protože tekutina se okamžitě dere ven a překáží při zakapávání. Na dírku nakapeme voskem malou hromádku, kterou můžeme ještě zacelit plamenem zapalovače. Stejně voskem zalepíme všechny ostatní otvory.
Rozděláme si v misce sádru a špachtlí ji rovnoměrně naneseme na meloun do tloušťky asi 1-2 cm. Pečlivě zakryjeme každé volné místečko, dokud se zelený meloun nezmění v bílou kouli. Po zaschnutí meloun přeneseme do chladného sklepa, kde nemrzne. Počkáme asi tři měsíce a před samotnou konzumací rozloupneme bílou skořápku. Potom už můžeme voňavé překvapení servírovat hostům.
Válečný čokoládový likér
Ingredience: 0,5 l černého piva, 1 vanilkový cukr, hrnek krystalového cukru, 0,5 l vodky
Postup přípravy: V kastrolku svaříme pivo s cukrem, zahříváme a mícháme, odstavíme při bodu varu, nevaříme. Přilijeme vodku - podáváme chlazené.


Čokoládový likér
Ingredience:
salko - 1 plechovka
čokoláda hořká - 100 g
smetana ke šlehání - 250 ml
ledové kaštany - 1 balení
rum - 500 ml

Návod:
Šlehačku přivedeme k varu a rozpustíme v ní čokoládu a kaštany.
Směs velmi dobře vychladíme. Nesežrat! Je to děsně dobré. Nalejeme to do mixéru a šleháme. Zašleháme do toho ještě salko a půllitr rumu.

Necháme v lednici alespoň 24 hodin, zhoustne to.

Před konzumací protřepat!
MANDLOVÝ LIKÉR

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5L mléka, 1 puding s mandlovou příchutí ( Dr. Oetker ), 2 salka, 0,5L rumu, mandlová tresť - trošku, jen pro zvýraznění chuti ( k dostání v drogerii ).

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni vaříme 2 plechovky salka asi 1a1/2 - 2 hodiny - necháme vychladnout. Z mléka a pudingového prášku uvaříme puding. Pomocí ponorného mixéru ( můžeme vše nalít i do klasického mixéru ), smícháme všechny suroviny a vymícháme do hladké konzistence. Necháme v chladničce - vydrží dlouho - teda pokud na něj pořád nechodíte, jako já ( a to nejsem žádnej ochlasta..... :o), to pak ty 3 půllitrové lahve vydrží sotva přes svátky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama