likéry 1

7. října 2006 v 1:14 | pohlazení |  vánoční likéry
B-fresh

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 cl Becherovka 2 cl černorybízový likér 2 cl citronová šťáva 15 cl Top Topic

POSTUP PŘÍPRAVY

Líkéry s citronovou šťávou protřepeme v šejkru, nalijeme do sklenky s ledem a doplníme limonádou Top Topic. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bezinky
Voda
Cukr
Vanilkový cukr
rum

POSTUP PŘÍPRAVY

2 Litry bezinek se svaří s 1litrem vody asi 5-10 minut.
Vývar se přecedí přez plátýnko.
Do vývaru se přidá 1Kg cukru a vaří se 5 minut.
Dál se přidají 2 sáčky vanilkového cukru a povaří se 3 minuty.
Uvaří se silná káva,Tak 4 lžičky do hrnečku.Je lepší z překapávače nebo taky přecedit přež plátýnko protože likér pak drhne mezi zuby.
Po vychladnutí Vývaru se přidá 0,5 litru rumu a hrnek kávy.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na skvěle chutnající Mojito budete potřebovat:
4cl bílého rumu (pokud možno kubánského)
1 polévkovou lžíci sirupu na Margaritu, případně Rapadury nebo třtinového cukru
lístky čerstvé máty
šťávu z menší limety, případně nakrájená limetková kolečka
vychlazenou sodu
ledovou tříšť či kostky ledu

POSTUP PŘÍPRAVY

Do připravené sklenice nasypejte lžíci Rapadury (sirupu na Margaritu nebo třtinového cukru), vymačkejte limetu a promíchejte. Přidejte požmoulané lístky máty a promačkejte spolu s rozpuštěnou směsí ve sklenici. Přidejte ledovou tříšť nebo kostky ledu (téměř po okraj sklenice), přidejte bílý rum a dolijte sklenici sodou.
Takto připravené Mojito je osvěžující a silné. Ingredience na drink Mojito jsou snadno dostupné. Je-li Mojito váš oblíbený drink, nic vám nebrání připravit si jej téměř kdykoli.

Recept na Mojito - zdobení

Drink Mojito připravujte do namražené vyšší sklenice. Přidejte brčko, popřípadě plátek limety na okraj sklenice a vynikající Mojito je připraveno ke konzumaci.
Vánoční (a nejen vánoční:-) likér

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 černé pivo, 1/2kg cukru krupice, 10dkg kakao (třeba Hollandia),1 kondenzované mléko, 1/2l rumu )pokud je rum více aromatický a silnější, tak dejte o trošku míň ať to není moc silné..)

POSTUP PŘÍPRAVY

cukr a kakao necháme rozputit v pivě, ale nesmíme to přivést k varu!!!
necháme vychladit, pak k tomu přidáme kondenzované mléko a rum, smícháme a máme hotovo:-)
můžem nechat před pitím odležet, ale ne vždy se to povede
Domácí griotka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

půl kila kyselek (višní)
cukr
půl litr rumu
3 litrová lahev

POSTUP PŘÍPRAVY

Protože je právě doba višní, kyselek, mám pro vás holky super recept na domácí griotku.

Natrháme višně, kyselky, a omyjeme.
Do 3 litrové lahve dáme vrstvu višní, na to nasypeme cukr, dáme další vrstvu višní, zase cukr a nakonec třetí vrstvu višní a cukr. Trochu zmáčkneme a vše zalijeme rumem. Toho musí být tolik, že ještě nad poslední vrstvou jsou tak dva až tři cm rumu. Sklenici zakryjeme a necháme 6 neděl odstát. Po 6 nedělích slijeme, přecedíme, nalijeme do sklenic s pevným uzávěrem a můžeme popíjet. Višně, kysleky, co zbyly, můžeme sníst. Ale pozor!!! Můžete se z toho pěkný opít!!! Vyzkoušené. Je to bomba.
Likér z ledovek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2balíčky bonbonů Ledovek, 8lžic vody, 1 kond. mléko slazené Salko, 1 kond. mléko neslazené Tatra, asi 1/4l rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Ledovky necháme přes noc rozpustit ve vodě, přidáme obě mléka a necháme přejít varem. Po vychladnutí vmícháme rum a přes cedník slijeme do lahve.
Rychlé, chutné, jednoduché..........u nás se nevydrží ani patřičně rozležet
BAYLEIS

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 plechovky salka,2 plechovky tatry,0,5l rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Salko vaříme 2 hoďky,potom necháme vychladnout uplně do studena,rozmixujeme s tatrou a rumem.A je hotovo.
DOMÁCÍ BAYLEIS

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 rumu ( 40%, lepší výšší procento, ale nemusí ), 2 slazená mléka Salka, 1 pudink mandlový, 1/2 mléka, mandlová tresť

POSTUP PŘÍPRAVY

Salka uvaříme v plechovkách na karamel. V mléce uvaříme klasicky pudink a necháme vychladnout v misce. Po vychladnutí, vrchní škraloup na pudinku odstranit ( nerozmixoval by se a byly potom v nápoji hrudky ). Vychladnuté Salka, pudink a rum dáme do mixéru a dobře rozmixujeme, podle chuti aby byla výrazněji mandlová dáme kapičky trestě (ALE OPRAVDU MALINKO, TAK 2-3 KAPIČKY ) A můžeme popíjet a i plníme do láhví na uzávěr a necháme odležet ( i 1 měsíc ), do chladna. Čím déle odleží, tím je to lepší
LIKÉR

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x Salko
2x Tatru
1 l mléka
3x vanilkový pudink
½ l rumu minimálně

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme pudink z 1 l mléka a mícháme do vychladnutí!Pozor nesmí se utvořit škraloup jinak udělá hrudky!Salko a Tatru šleháme a po troškách přidáváme uvařený pudink.Musí se dobře prošlehat.Pak přilíváme po troškách rum.Pokud chceme-li mít likér silnější můžeme přidat více rumu…..J))))
Pro změnu chuti se může použít jiný pudink( mandlový,kokosový,banánový apod.)
Pokud chceme mít příchuť kávy přidáme instantní kávu rozpuštěnou v trošce vody nebo mléka.pokud se nám bude zdát likér hodně hustý,můžeme zředit ještě převařeným studeným mlékem
Kaštanový likér
1 smetana ke šlehání
2 čokolády-kaštany
4 čtverečky hořké čokolády
1 salko
půl litru rumu.
Šlehačku převaříme s čokoládou kaštany a hořkou čokoládou,necháme vychladit, přidáme salko a rum. Všechno společně rozmixujeme a dáme hodně vychladit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lenka lenka | E-mail | 21. října 2008 v 11:43 | Reagovat

Moc hezký blog a suprové recepty na likéry, fakt super! Dávám si tě do složky oblíbené a hned jak budu moct-ted jsem těhotná, něco si udělám :O)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama