vánoční cukroví - nepečené

6. října 2006 v 22:17 | pohlazení |  vánoční cukroví - nepečené
Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci
na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu
Postup: Cukr, vejce, kakao a rum dobře utřeme a přidáme změklý tuk. Zahustíme piškoty. Vytvoříme kuličky (asi 1,5 cm) a obalujeme je v kokosu.
Kokosové kuličky
Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci
na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody
na dohotovení: cukr, celé piškoty
Postup: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů.
náplň:
1) vaječný koňak
2) dortová náplň v prášku Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku
3) 80 g moučkového cukru, 1 vařený žloutek, 1 syrový žloutek, 2 lžíce rumu, 1 kondenzované mléko - vše utřít
4) 80 g cukru, 100 g másla, 1 žloutek, 1 bílek - bílek s cukrem ušleháme ve vodní lázni, odstavíme a mícháme do vychladnutí, pak přidáme utřené máslo a žloutek
Kokosoví tučňáčci - nepečené, 3-1 den před Vánoci
na těsto: 80 g krupicového cukru, 60 g másla, 70 g dětských piškotů, 80 g strouhaného kokosu, 2 lžíce mléka, vaječný likér
na dohotovení: 20 g krupicového cukru, 70 g dětských piškotů, čokoládová poleva, plátky mandlí, červené a modré barvivo
Postup: Piškoty na těsto rozmačkáme válečkem na nudle, přisypeme kokos, cukr, máslo i mléko a zpracujeme těsto. Trochu z těsta obarvíme červeným barvivem rozpuštěným v trošičce vody (na zobáčky) a modrým (na očička). Formičku na vosí úly vysypeme cukrem, dáme do ní kousek těsta, prstem promáčkneme a vyklopíme. Otvor vyplníme vaječným koňakem a nakonec dolů přitiskneme piškot. Takto vytvořená "tělíčka" tučňáků opatrně namočíme v rozpuštěné čokoládě abychom vytvořili "fráček". Těsně před zaschnutím přilepíme plátky mandlí jako křidýlka. Dotvarujeme jim z barevného těsta zobáčky a očička a přilepíme je čokoládou.
Kokosový tučňák
Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci
Bílá čokoláda: 1/2 tuku 100% (125 g Ceresu), 2 lžíce kokosu, 4 lžíce práškového cukru, 1 lžíce Sunaru - V horké vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme prosátý cukr i Sunar a zamícháme kokos.
Tmavá čokoláda: 1/2 tuku 100% (125 g Ceresu), 4 lžíce práškového cukru, 4 lžíce pudinku, 2 lžíce solamylu, 4 lžíce kakaa - V horké vodní lázni rozpustíme tuk a přidáme všechny zbylé prosáté přísady.
na dohotovení: lentilky, plato od bonboniéry
Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou. Necháme ztuhnout v chladu (v zimě postačí na chodbě). Pak každý čokoládový bonbónek opatrně z umělohmotného platíčka vytlačíme a uchováváme je v krabici v chladu. "Sandokanovy oči" můžeme také dát do papírového košíčku.
Indiánci - nepečené, nejlépe v den Vánoc
na sníh: 120 g krupicového cukru, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 bílky
na dohotovení: celé piškoty, čokoláda
Postup: Krupicový cukr a 6 lžic vody svaříme na nit (cukr se mezi prsty táhne jako nit). Z bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Pak svařený krupicový cukr vešleháme do sladkého sněhu. Touto hmotou pak tvoříme (nejlépe zdobícím pytlíkem) bochánky na piškotech. Ty dáme do chladna a zatím si rozehřejeme čokoládu. Tou pak studené indiánky poléváme
Cukrová jádra - v den Vánoc
suroviny: 2 hrnky ořechů (nejlépe vlašské, lískové, mandle), 1 hrnek krystalového cukru, 4 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce brandy, 1 lžíce másla, špetka mletého zázvoru
Postup: Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme cukr, který svlažíme pomerančovou šťávou a brandy. Za stálého míchání pomalu zahříváme do chvíle, až začne cukr probublávat a tekutiny se částečně vypaří. Pak na pánev nasypeme ořechy, přidáme špetku zázvoru a promícháme. Ještě než začne cukr hnědnout, vše nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a jádra od sebe vařečkou oddělíme. Ztuhnou okamžitě. Pokud je hned nebudeme podávat, uložíme je v suchu.
Cukrová jádra - vlašské ořechy a mandle

Čokoláda

30 dkg medu, 25 dkg kakaa, 10 dkg moučkového cukru, lžíci sladké smetany, 2 sáčky vanilkového cukru.
Vše dáme vařit a vaříme tak dlouho až směs hodně zhoustne. Pak lžící plníme do formiček, které jsme vymazali olejem. Necháme ztuhnou nejlépe přes noc v chladu a vyklopíme.

Ořechové špičky

3 dl mléka svaříme s 9 dkg cukru. Přidáme 9 dkg mletých ořechů a necháme přejít varem. Po vychladnutí přidáme 9 dkg piškotové strouhanky, vanilkový cukr a podle hustoty rum. Hmotu řádně promícháme a stříkáme sáčkem na linecká kolečka. Po ztuhnutí namáčíme v čokoládě.

Karamelové kuličky

Rozpustíme 25 dkg tuku Iva a do něj nasypeme 3 balíčky mléčných karamel. Na mírném ohni mícháme až se karamely rozpustí a hmota spojí. Po té vsypeme asi 3/4 balíčku burizonů a vše promícháme. Z ještě teplého tvoříme kuličky které klademe na na papírové košíčky.

Medvědí tlapky nepečené

25 dkg cukru svaříme v 1/8 l vody, až je z toho hustý sirup. Přidáme 3 dkg rozpuštěného másla, 25 dkg sekaných ořechů nebo mandlí, trochu tlučeného hřebíčku a skořice.
Mícháme, až se vše spojí a hmota zčervená. Necháme vychladnout a naplníme do vymaštěných formiček. Ztuhlé vyklopíme.

Černobílá čokoláda

Bílá náplň: 8 dkg 100% tuku, 80 dkg moučkového cukru, 2 mléka v prášku
V páře na ohni rozehřejeme tuk. Když je roztavený přidáme cukr a mléko. Třeme 10 minut. Připravenou hmotu naléváme do formiček asi do poloviny. Necháme ztuhnout a dolijeme čokoládou.
Čokoláda: 125,5 dkg 100% tuku, 10 dkg moučkového cukru, 5 dkg kakaa, 1 balíček mléčného pudinku, 2 lžíce rumu.
V páře nad ohněm rozehřejeme tuk, přidáme cukr, kakao a pudink. Mícháme asi 10 minut. Odstavíme a přilijme rum. Hmotu naléváme do formiček na bílou čokoládu a necháme ztuhnout. Nejlépe na mrazu. Nakonec vyklepneme a oddělujeme ubrouskem, aby se bílá čokoláda neumazala.

Nugátové kostky

250 g ztuženého tuku, 1 slazeného kondenzované mléko, 6 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, 5 dkg nakrájených vlašských ořechů, lískových oříšků, nebo mandlí, neplněné dortové oplatky, čokoládová poleva
Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kondenzované mléko, moučkový a vanilkový cukr a pudinkový prášek. Mícháme do vzniku hladké hmoty, ale nevaříme. těsto natřeme na dortovou oplatku, nahoru dáme také oplatku a zatížíme prkénkem a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak oplatku ozdobně pokropíme čokoládovou polevou a po ztuhnutí nakrájíme na kostky. Krájíme velice opatrně.

Kokosové kuličky čokoládové

15 dkg ztuženého pokrmového tuku, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg kokosové moučky, 1 celé vejce, 2 - 3 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 5 dkg strouhaného kokosu na obalení
Tuk rozehřejeme (nevaříme) a přidáme ostatní přísady. Z těsta děláme malé kuličky a obalujeme v kokosu, v čokoládě, strouhaných oříšcích, strouhaných mandlích apod. Do těsta také můžeme zabalit lístkový oříšek. (na obrázku bez kakaa

Ovocné kuličky

13 dkg lístkových oříšků, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg rybízové zavařeniny, 1 citron, 1 lžíce rumu
Cukr, citrónovou šťávu , zavařeninu a rum utřeme, přidáme mleté oříšky a vypracujeme v těsto. Tvoříme kuličky které namáčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Burizonová roláda

2 balíčky mléčných karamel, 1/8 kg másla, 80 g bílých burizonů
Karamely rozpustíme v páře, přidáme máslo a důkladně promícháme. Nalijme na burizony do misky, promícháme a na alobalu vytvarujeme roládu, kterou necháme v ledničce ztuhnout

Nepečené cukroví - hříbečky

100g mandlí, 1 bílek, 5 lžic moučkového cukru, 1 lžíci rumu, 1 lžíci kakaa
Mandle najemno nastrouháme a smícháme s cukrem a bílkem. Přidáme lžíci rumu a do poloviny kakao. Ze světlého tvoříme nožičky a z tmavého kloboučky. Nakonec necháme pořádně vychladnout.
Šuhajdy
Suroviny:
Salko
3/4 másla
2 čoko na vaření
1 Ztužený tuk /Omega/
papírové košíčky
oříšky nebo mandle na ozdobu /nemusí být/
Salko 2 hodiny vaříme v plechovce,aby získalo karamelovou chuť,po vychladnutí smícháme s máslem,nejlépe se vymíchá el.šlehačem.Čokolády s Omegou rozpustíme ve vodní lázni.Do připravených košíčků Dáme lžičku čokolády,doporučuji nechat chvíli ztuhnout,na to dáme karamelovou náplň a opět zalijeme čokoládou.Můžeme zdobit oříškem nebo mandlí
Rafaelo
Suroviny:
15 dkg cukr moučka
20 dkg kokos
20dkg sušené mléko
1 dcl horké vody
1 Zlaté oplatky vanilkové jiné né
8 dkg másla Zlatá hana
1 Spařené a oloupané mandle
Oplatky rozdrobíme a zalijeme horkou vodou přidáme všechny přísady a zpracujeme těsto. Děláme kuličky a do každé vložíme mandli, obalit v kokosu a do papírových košíčků. Jsou mnam a je jich hodně
Mandlové cigarety
Suroviny:
15 dkg mandlí strouhané na jemno (spařených a vyloupaných)
15 dkg cukru moučka
půl bílku
zpracujeme těsto, vyválíme rukou váleček síly cigarety. Nakrájíme na délku cigarety a konce (asi 1 cm) namočíme v čokoládě
Čokoládové košíčky nepečené
Suroviny:
18 dkg omega 100% tuk rozpustit
10 dkg cukr moučk
7 dkg kakao
cukr a kakao smíchat a vše zamíchat do rozpuštěného tuku a dobře rozmíchat dohladka
Náplň
10 dkg ořechů
7 dkg máslo
25 dkg cukru
a podle potřeby rum na dochucení
připravíme si papírové košíčky na dno nalejem lžičkou trochu čokolády, dáme krém a zalijeme zase čokoládou. Zdobíme půlkou vlašského ořechu nebo lískovým ořechem.
Piškotové rum kuličky
20 dkg cukr moučka
25 dkg piškotů strouhaných
8 dkg ořechů
25 dkg 100% tuk omega rozpuštěný
5 lžic rumu
2 vejce
3 lžíce kakaa
citronová kůra z půl citronu
1 van. Cukr
5 lžic ořechů
kokos na obalení
zpracujeme těsto, děláme kuličky, které obalujeme v kokosu
Ulky neklasické
Těsto: 20 dkg cukr moučka
20 dkg ořechů vlašských mletých
Jedno malé vejce!!
- pokud je těsto řidší přidáme ořechy. Musí být
jako plastelina
- Uděláme úly do formiček, vyklepeme. Necháme 4 hodinky stát a seřízneme špičku úlu. Z lineckého těsta si upečeme 60 malých kytiček na které úlek přilepíme čokoládou. Po zatuhnutí plníme kávovým krémem a zdobíme marcipánovými růžičkami a lístečky. Vypadá jako květináček
Super koule
Suroviny:
25 dkg másla, 25 dkg moučkového cukru, 10 Dkg mletých oříšků, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 6 rozdrcených oplatků Horalka
Utřeme máslo s cukrem, přidáme ořechy, kakao, rum a oplatky. Vytvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhaných oříšcích.
Ořechové tyčinky
Suroviny:
15 dkg moučkového cukru, 15 dkg strouhaných ořechů, 5 dkg mletých piškotů, 1 bílek, 1Q lžíce rumu

Všechny suroviny smícháme. Mezi dva igelity rozválíme placku asi 1/2 cm vysokou. Rádýlkem nakrájíme tyčinky, potřeme růžovou bílkovou polevou a ještě počárkujeme čokoládovou polevou
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 venet venet | 20. listopadu 2007 v 10:10 | Reagovat

skoro super

2 Šarinka Šarinka | E-mail | 15. prosince 2007 v 8:39 | Reagovat

tyhle stranky se mi fakt moc libi a dekuju za inspiraci...

3 Lucie Nováková Lucie Nováková | E-mail | 17. prosince 2007 v 11:38 | Reagovat

recepty

4 majka majka | E-mail | 11. května 2008 v 17:20 | Reagovat

Moc pěkné.

5 Lenka  25.8.2008 Lenka 25.8.2008 | 25. září 2008 v 9:54 | Reagovat

je to kirásné a recepty jsou super, díky určitě vyzkouším :D .......

6 audry.katu audry.katu | 27. června 2009 v 14:53 | Reagovat

Ahoj, díky za inspiraci.
Hledala jsem něco nepečeného a narazila na tyhle stránky.
rychlé, jednoduché, dobré :-)
Přeju fajn den hodně Božího požehnání :)

7 lucka lucka | E-mail | 17. prosince 2009 v 18:09 | Reagovat

nwm jak někdo mohl vymislet takové blbosti :)

8 Martina Martina | E-mail | 17. prosince 2009 v 18:11 | Reagovat

nwm jak chce někdo péct takové hnoje!!!xD

9 Blanka Blanka | 20. prosince 2009 v 16:49 | Reagovat

Lucka,to nevím čemu říkáš blbosti,já myslím,že je to dobré a ty se nauč pravopis,protože MYSLET se píše s Y.

10 LyndaRandolph22 LyndaRandolph22 | E-mail | Web | 22. srpna 2011 v 18:24 | Reagovat

Have no a lot of cash to buy a house? You not have to worry, because that's available to take the <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> to work out all the problems. Hence take a small business loan to buy all you require.

11 Ellen Ellen | E-mail | 9. prosince 2011 v 11:03 | Reagovat

Vadí mi,že je to psáno bíle na žluté.Jr to k nepřečtení

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama