vánoční cukroví nepečené 1

7. října 2006 v 20:32 | pohlazení |  vánoční cukroví - nepečené
Piškotové pralinky s mandlemi (40 ks
Suroviny:
15 dkg drcených piškotů, 10 dkg bílé čokolády, 5 dkg moučkového cukru, 7,5 dkg másla, 5 dkg sekaných mandlí, 1-2 lžíce rumu
Utřeme máslo s cukrem a opatrně smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Do krému přimícháme piškoty, mandle a rum. Vypracujeme těsto a necháme vychladit. Z těsta vyválíme plát asi 1,5 cm silný a nakrájíme na kvádříky. Dáme je asi na 2 hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme 15 dkg mléčné čokoládové polevy a kvádříky v ní namáčíme. Ještě vlhké zdobíme kandovaným ovocem a necháme oschnout.

Mandlové pralinky
Suroviny:
20 dkg mléčné nebo hořké čokolády, 20 dkg nasekaných oloupaných mandlí, 4-6 lžic sladkého likéru Baileys (nebo podobný sladký hustý likér)
Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme nasekané mandle a likér. Hmotu necháme vychladnout, když už neteče, lžičkou klademe na máslem vymazaný pergamenový papír kopečky a necháme v chladničce ztuhnout. Opatrně sejmeme z papíru (pozor, jsou velmi křehké) a vkládáme do papírových košíčků. Skladujeme v chladu
Nepečená ořechová srdíčka
Suroviny:
14 dkg moučkového cukru, 14 dkg jemně pomletých ořechů, 3 lžíce vody, 2 lžíce rumu

Cukr svaříme s vodou, přidáme ořechy a dobře na ohni prohřejeme. Ochutíme rumem a dáme na pocukrované prkénko. Vyválíme tenkou placku, formičkou vykrajujeme srdíčka. Polijeme citrónovou nebo rumovou polevou - do zbělení třeme 2 lžíce citrónové šťávy (rumu, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce vody
Kokosová roláda
Suroviny:
10 dkg strouhaného kokosu, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla, 2 lžíce kandovaného ovoce, citrónová šťáva
Máslo utřeme s cukrem, přidáme kokosovou moučku a citrónovou šťávu. Na fólii nebo alobal vyválíme obdélník (7x25 cm), střed posypeme kandovaným ovocem. Svineme a upravíme do úhledné rolády. Necháme v chladničce ztuhnout. Polijeme čokoládovou polevou
Mandlové brambůrky
Suroviny:
30 Dkg moučkového cukru, 20 dkg mandlí, 2 bílky, citrónová šťáva nebo rum, kakao nebo čokoláda na obaleni
Oloupané mandle nastrouháme a trochu utlučeme, smícháme s cukrem, zvlhčíme citrónovou šťávou nebo rumem, spojíme bílky a z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhané čokoládě nebo kakau

Jablečné kuličky
Suroviny:
14 dkg nastrouhaných jablk, 14 dkg moučkového cukru, 7 dkg mletých mandlí, 5 dkg nastrouhané pomerančové kůru, kůrů a šťávu z 1/2 citrónu
Cukr svaříme s trošičkou vody "na nit" a vmícháme ostatní suroviny. Uvaříme za stálého míchání dohusta. Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme podle chuti v hrubém krystalovém cukru, kokosové moučce, mletých ořeších, nastrouhané čokoládě a necháme zaschnout
Namáčené ovoce - nepečené
Suroviny:
1 balíček piškotů
3 druhy ovoce (dle valstního výběru)
čokoláda
párátka
Ovoce nakrájíme na kostičky, po třech napichujeme na párátko, namáčíme v čokoládě a vpichujeme do piškotu
Vánoční nugátové kuličky
Suroviny:
250 g pokrmový tuk Iva
2 pudingy
50 g kakao
1 slazené kondenzované mléko Salko
cukr dle potřeby
Na plotně rozpustíme pokrmový tuk a v něm uvaříme pudingy. Přidáme kakao a slazené kondenzované mléko. Šleháme do husté hmoty. Tuto hmotu necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den tvarujeme z hmoty kuličky, které obalujeme v kokosové moučce.

Ořechová roláda

200g mletých ořechových jader, 200g moučkového cukru, 3 lžíce rumu

Náplň:
100g másla utřeme se 70g moučkového cukru a 1 lžící kakaa
Ořechy s cukrem a rumem smícháme v hustší těsto, ze kterého na pocukrovaném alobalu vyválíme plát. Potřeme náplní a pomocí alobalu stočíme v roládu, kterou zabalenou necháme v chladu. Můžeme obalit v sekaných ořechových jádrech nebo polít čokoládovou polevou.

Plněné ořechové kuličky

200g různých zbytků pečeného cukroví a piškotů, 60g moučkového cukru, 80g másla, 1/2 balíčku vanilinového cukru, 3 lžíce silné černé kávy, 4 lžíce mletých vlašských ořechů

Náplň:
koktejlové višně nebo višně v rumu, v rumu máčené rozinky, kousky želé ap.
Zbytky pečiva rozdrtíme válečkem nebo umeleme, spaříme horkou kávou a necháme vychladnout. Máslo (tuk) utřeme s moučkovým cukrem, přidáme připravenou směs, vanilinový cukr a lžíci mletých ořechů. Vypracujeme těsto, utvoříme kuličky, v každé uděláme důlek a plníme višní nebo rozinkou nebo kouskem ovocného želé. Zakulatíme a obalujeme ve zbytku mletých ořechů.

Salám ze zbytků

70g drobků z pečeného cukroví, 15g kakaa nebo zbytky čokolád a polev, 50g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 2 lžíce rumu, 20-30g mletých ořechů, zbytky kandovaného ovoce, sekaných rozinek, želé ap.
Tuk rozpustíme na mírném plameni, stáhneme a do vychladlého vmícháme vejce ušlehané s cukrem a prosáté kakao. Drobky rozdrtíme válečkem a promícháme s kandovaným ovocem, rozinkami ap. a zakapeme rumem. Postupně přidáváme do připravené směsi a mícháme, až vznikne tuhé těsto. Vytviříme váleček.
Poznámka
Před aranžováním vánočního cukroví nakrájíme salám na plátky a necháme asi 1/2 dne doschnout.

Vánoční tlačenka

100 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g strouhané čokolády, 1 lžíce mletých piškotů, na kostky nakrájené barevné fondánové bonbony, ovocné želé, kandované ovoce, 2 lžíce mléka
Na mírném plameni rozpustíme tuk, vmícháme čokoládu, mléko a piškoty. Stáhneme z ohně a vmícháme kousky bonbonů a ovoce. Směsí naplníme "střívko" (můžeme použít úzkého igelitového sáčku) na jednom konci zavázané provázkem. Plníme tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Zavážeme druhý konec a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním rozřízneme obal po délce.
Mozaika
Nepečené cukroví

Potřebujeme:
15 dkg čokolády, 10 dkg ztuženého tuku, 3 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 5 dkg ořechových jader, 5 dkg piškotů, 5 dkg želé bonbonů,kakao nebo nastrouhané ořechy na obalení.

Postup:
Čokoládu spolu s tukem a mlékem rozehřejeme ve vodní lázni,vmícháme nastrouhaná ořechová jádra,pokrájené piškoty a želé bonbóny. Ze směsi vytvarujeme váleček, který uložíme do chladna ztuhnout. Před podáváním je pokrájíme na plátky,které můžeme obalit v kakau nebo nastrouhaných jádrech ořechů.
Pomerančové špičky


Potřebujeme:
20 dkg rozdrcených piškotů, 3-4 lžičky medu, 15 dkg ořechů, balíček rozinek, 1 vejce, rum, 15 dkg másla, 2 jemně posekané pomeranče

Postup:
Suroviny dobře propracujeme, spojíme v těsto, ze kterého děláme malé hromádky buď na kolečka piškotů nebo na upečená linecká kolečka potřená marmeládou. Necháme proschnout a pak špičky máčíme v čokoládě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zvjkuu zvjkuu | E-mail | Web | 24. dubna 2009 v 19:04 | Reagovat

R78H0s  <a href="http://iqhwzigoaolw.com/">iqhwzigoaolw</a>, [url=http://dwuupomuomuk.com/]dwuupomuomuk[/url], [link=http://agdzbcvvmqax.com/]agdzbcvvmqax[/link], http://btvdzwksgkkg.com/

2 kwattq kwattq | E-mail | Web | 23. května 2009 v 10:17 | Reagovat

RGZwg8  <a href="http://uudpajhysmav.com/">uudpajhysmav</a>, [url=http://jyzkgfekjaup.com/]jyzkgfekjaup[/url], [link=http://tycnoswxppnc.com/]tycnoswxppnc[/link], http://mjvmjhgufzky.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama