Valentýn - na slano

20. února 2007 v 16:22 | pohlazení |  Valentýn-recepty
Valentýnské bramboráčky
Potřebujeme:
1kg oloupaných brambor, 80g salámu vysočiny vcelku, 3 lžičky hub v soli nebo sůl, 150g hladké mouky, 1 celé vejce, majoránka, sádlo nebo olej na smažení.
Postup:
Brambory oloupeme a
najemno nastrouháme na struhadle nebo v kuchyňském robotu.
Vysočinu nakrájíme na drobné kostičky, na sucho opečeme a vypečený tuk vylijeme.
K nastrouhaným bramborám přidáme opečený salám, houby nebo sůl, mouku, vejce
a 2 velké špetky majoránky. Smícháme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo
a položíme na ni formu srdíčka, do kterého lžící rozetřeme těsto. Pečeme a před otočením uvolníme nožem od kraje formy, tu odstraníme a vzniklé srdíčko obrátíme a dopečeme.
Podáváme s kyselým zelím.

Rajské pokušení

Šunku s tvarohem rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme jemně nasekané olivy. Rajčátka na horní straně asi v jedné třetině odřízenem ve tvaru srdíčka, vnitřek vydlabeme, naplníme pomazánkou a seříznutým vrškem přikryjeme jako kloboučkem.
200 g šunky
100 g měkkého tvarohu
2 lžíce vypeckovaných oliv
bílý pepř
rajčata

Kuřecí prsíčka Rozkoš

Maso nakrájíme na kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso po částech prudce opečeme po všech stranách. Maso vyjmeme a olej slijeme. Výpečky na pánvi rozředíme sherry a drůbežím vývarem. Přidáme prolisovaný česnek. Tymián nasekáme a nasypeme do pánve. Vaříme zhruba 10 minut na mírném ohni. Olivy nakrájíme nap látky a přidáme je s černými olivami do pánve. Krátce je prohřejeme.
2 kuřecí prsa
sůl
pepř
troška hladké mouky
6 lžic olivového oleje
125 ml suchého sherry
200 ml drůbežího vývaru
2 stroužky česneku
půl svazku tymiánu
50 g oliv plněných paprikou
několik černých oliv

Těstovinové snění

Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme odkapat. Kuřecí maso a šunku nakrájíme na kostičky. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme rajčatový kečup, kuřecí maso se šunkou, sůl, pepř a dusíme 2 minuty.
350g těstovin
200g pečeného nebo dušeného kuřecího masa
100g šunky
3 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce rajčatového kečupu
1dl bílého vína
sůl, mletý pepř
20g másla
petrželka
strouhaný sýr
Vše podlijeme vínem, prohřejeme, pak promícháme s těstovinami a máslem. Při podávání posypeme usekanou petrželkou a strouhaným sýrem.

Srdíčkové jednohubky

Pokud se nechcete vařit se složitou večeří, dobrým typem pro vás budou srdíčkové jednohubky, ke kterým můžete spokojeně popíjet míchané nápoje.
20 dkg šunky vcelku
20 dkg tvrdého salámu vcelku
40 dkg tvrdého sýru vcelku
paprika, olivy, sterilované okurky
ozdobná párátka
Sýr vykrájíme ve tvaru srdíček. Tvrdý salám nakrájíme na trojúhelníčky a šunku na kostičky, stejně jako papriku. Jednohubky tvoříme takto: nejdříve dáme sýr, salám nebo šunku a nakonec papriku, olivu nebo okurku. Takto složené ingerdience napícháme na ozdobná párátka.
Zamilované kuře

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 minut

Složení:
2 plátky kuřecích prsíček, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky kajenského pepře, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 červené cibule, 2 rajčata, 300 g konzervovaného hrášku, 250 ml kuřecího vývaru, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru, 1 lžíce sekané čerstvé máty, sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava:
Do mísy dejte kuřecí prsíčka s kořením (mletou paprikou, skořicí, kurkumou, zázvorem a pepřem) a polijte je olivovým olejem. Osolne, opepřete, promíchejte a nechte uležet. Na pánvi rozehřejte trošku oleje na kterém poduste na proužky nakrájenou cibuli. Přidejte kuře, jedno oloupané rajče, vývar a hrášek a přiveďte k varu. Pánev zakryjte poklicí a vařte 8 minut. Potom přidejte další oloupané rajče a čerstvé koření, vmíchejte citronovou šťávu. Naaranžujte na talíř s rýží a ihned podávejte.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama